Sziasztok!

 
 Ha ételről van szó, akkor nekem a hús jut eszembe. Nincs is jobb, mint egy jó közepesen átsütött bélszín. Húst ennék hússal mindennap. Jó, azért kellenek a zöldségek, de csakis köretnek. Talán csak pár kivétel van a húsuralom alól, ezek közé tartozik a Padlizsánkrém. Igazi padlizsánkrémet egy erdélyi látogatásom során ettem először, nagyon megszerettem és azóta rendszeresítve van itthon is.
Sima egyszerű padlizsánkrém. Olcsó, finom és tudod, hogy mi van benne.
 
 
 
Hozzávalók:
Padlizsán, hagyma, fokhagyma, pici olaj, majonéz, só, bors. (házi majonézzel a legjobb)
(Nézzétek el nekem, hogy nem írok mennyiségeket, érzéssel főzök, mint a legtöbb férfi kollégám.)
Elkészítés:
Puhára kell sütni a padlizsánt a sütőben, utána lehúzni a héját. Hagymát, fokhagymát megpucolni, tálba tenni a padlizsánnal és a majonézzel együtt, majd villával el kell keverni. Egy kevés olajat hozzá kell adni, ezután sóval és borssal tetszés szerint ízesíthetjük. Pirítóssal tálaljuk.
 
Sok helyen sokféleképpen csinálják én így csinálom. Érdemes megkóstolni! :D
 

(Személyes megjegyzés: általában, ha lehet a főzéssel járó szakmunkákat kiosztom másnak. Ilyenek például a hámozás, szeletelés, kevergetés. Itt, ez kiválóan érvényesülhet.)

Szerző: SingleMalt  2009.12.08. 22:34 Szólj hozzá!

Címkék: gasztromágia

A bejegyzés trackback címe:

https://singlemaltblog.blog.hu/api/trackback/id/tr251584762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása