Sziasztok!

 
Szombaton meglátogattam a Tutanhamon Kincse nevet viselő kiállítást a VAM Design Centerben.
 
Audio Guide vezet végig a kiállításon (kár, hogy a narrátor hangja kicsit parasztos). A belépésnél rögtön megpillanthatjuk a rosette-i követ, majd a fáraó szobrát. Rövid bevezető után a piramisok felfedezőiről kaphatunk érdekes információkat kitérve egy-két bulvárosabb részletre is. Aztán filmes betéteket tekinthetünk meg, a felfedezőkről és a kiállítás fő alakjáról, Tutanhamonról. Betekintést kaphatunk a fáraó mindennapjaiba, a túlvilágon innen és túl. A legérdekesebb rész, amikor a a szarkofágokat és a sírboltot mutatják be éppen ahogy a felfedezők megtalálták. Majd harci eszközöket nézhetünk végig és kozmetikumokat csodálhatunk meg.
Végül tudományos fejtegetésekbe bocsátkozhatunk, hogy mi is történt a fiatal fáraóval, meggyilkolták esetleg baleset vagy betegség áldozata lett?
 
 
Mindent összevetve tényleg egy nagyon jó és színvonalas kiállításnak a szemtanúi lehetünk, ha érdekel minket a egyiptológia feltétlenül látogassuk meg. A jegyárak érthető módon drágák, mivel ez egy vándorkiállítás, de még a ruhatár is pénzes volt.
Mindegy azért tényleg jó volt.
Szerző: SingleMalt  2010.02.28. 12:46 Szólj hozzá!

Címkék: kultúra egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://singlemaltblog.blog.hu/api/trackback/id/tr321796788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása