Újabb ínycsiklandó gasztroutazásba invitállak titeket. Megismerkedésem ezzel a különleges tüneménnyel olyan régen volt, hogy már nem is emlékszem rá.

 Biztos sokan ismeritek a Radlert, mely kitűnő nyári üdítőital. Citromos és Bodzás ízben is nagyon fiinom. A sör kesernyés ízével és a hozzáadott ízfokozók természetazonos aromájával olyan kuriózumot hoztak létre a gyártók, hogy szintén egy Nobel-békedíj várományosai. (Ha végre a kezembe adják a Nobel díjkiosztás jogát. - a szerk.)

A Gösser is piacra dobta a saját citromos söritalát, mely szintén egész jól muzsikál, az ízlelőbimbóink húrjain.

Erről egy mendemondát is hallottam. Állítólag egy üveget/ dobozt nem mutat ki a szonda. (Ennek tesztelését rátok bízom :D)

Otthon is készíthetünk radlert, némi sprite és sör (arányászokkal egész jó) vegyítésével, haverok fogadására vagy saját kényeztetésünkre egyaránt alkalmas.

Amikor elkezdtem behatóbban foglalkozni a sörrel, néhány forrás megemlítette, hogy a radler tipusú sörök (amikben igazi gyümölcslé van) még egészségesebbek, mint a többi sör.

 

 Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon finom... Most azonnal meg is nézem, nem romlott-e a színvonal az előző szállítmány óta. :) 

(A Pécsi Sörfőzdétől ezért a hatalmas reklámért nem kaptam semmit.)

Szerző: SingleMalt  2009.10.06. 18:00 Szólj hozzá!

Címkék: gasztromágia sörológia

A bejegyzés trackback címe:

https://singlemaltblog.blog.hu/api/trackback/id/tr461432226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása