Amikor még az általános iskola padjait koptattam nagy sikk volt mindenfélét gyűjteni. Szalvéta, levélpapír, különböző kártyák. A Hatalom Kártyái kártyajáték akkor még gyerek cipőben járt , de amint megismerkedtünk vele, párunkat hatalmába kerített a bűvölet, mely nálam azóta is tart. A játék nem csak arról szól, hogy veszel, egy paklit megkevered és játszol a haverokkal, ennél azért jóval bonyolultabb. Minden csomagban, amit a boltban veszel, más-más lapok vannak. Ezekből a lapokból állíthatod össze saját paklidat, amellyel aztán porig alázhatod a haverokat (vagy ők gyepálhatnak el téged:)

Tehát maga a HKK három részből tevődik össze: gyűjtés, pakli összeállítás és a játék. Alapvetően egy kis stratégia és sok-sok kombináció. Akinek több lapja van, nyilván több kártya közül tud válogatni, de nem feltétlenül kell hatalmas lapmennyiség egy jó játékhoz.
A játék kiindulási alapja az, hogy találkozik két mágus (a paklijuk jelképezi az általuk ismert varázslatokat) és csatáznak. A játék célja a rivális mágus Életpontjainak nullára redukálása válogatott módszerekkel, melyeket a lapok biztosítanak. A játék körökre osztott így kicsit átláthatóbb. Minden lapnak külön kis története van a Túlélők Földjének nevezett fantasy világban betöltött szerepéről. Varázslatok, halálos és bűvös lények, épületek és tárgyak színesítik a történetet. Mindegyik laphoz tartozik egy kép, a különleges (játékban használható) képessége és egy csomó a játékban fontos szerepet betöltő részlet. Pl: A lap színéből megállapítható melyik istenhez tartozik az adott kártyalap, a lényeknél van támadó és védekező érték, és mindegyik lapnak van idézési költsége. Így első olvasatra elég bonyolult, de gyorsan megtanulható, és ha az ember ismeri a kis fortélyokat, akkor még izgalmasabb.
 
Sajnos nincs sok lehetőségem barátokkal játszani, ezért mindig megkérek valakit, aki nem gyűjtő, hogy játsszon egyet velem. A játék időtartama hol rövidebb, hol hosszabb, de mindenképpen szórakoztató. Sok időt töltök pakli összeállítással és a lapok nézegetésével, mindig rendezgetem őket, ahogy egy gyűjtőhöz illik.
 
A szépséghibája a dolognak,(mert mindig van) hogy a lapok meglehetősen drágák. Azért hosszú évek gyűjtögetése alatt egész sok kártyára tetem szert így több paklit is összeraktam (általában ezekkel csatázunk.)
 
Akit bővebben érdekel a dolog, látogasson el a játék honlapjára, vagy írjon nekem.

Szerintem még most is érdemes elkezdeni, hiszen játszani mindig kell.

(Elég gáz ez a reklám, de azért berakom :P)

Szerző: SingleMalt  2009.11.08. 22:19 Szólj hozzá!

Címkék: játékok

A bejegyzés trackback címe:

https://singlemaltblog.blog.hu/api/trackback/id/tr541510267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása